matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
która z podanych funkcji jest parzysta
bartek:
Która z podanych funkcji jest parzysta : 1. f(x)=sinx−tg
π
2
2. f(x)=x
4
−2x
2
3. f(x)=2x−sinαx 4. f(x)=x
3
sin2x−5x
2
6 maj 21:11
anka:
1,3,4 parzyste
6 maj 21:18