matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dla jakich wartości parametru m miejsce zerowe funkcji jest większe od 6?
Flow:
Dla jakich wartości parametru m miejsce zerowe funkcji f(x)=3x−|3m−5|+6m−8 jest większe od 6? Z góry dzięki za odpowiedź
6 maj 20:43
Mila:
3x−|3m−5|+6m−8 =0 3x=|3m−5|−6m+8
|3m−5|−6m+8
x=
>6 rozwiąż
3
6 maj 21:07