prosze o sprawdzenie
ulka: proszę o sprawdzenie f(x)=5
x
własności ;
f(x)5
x jest funkcją rosnącą
Df=R
x
0≠0
punkt przecięcia z osią y =(0,1)
czy tak to jest okej

23 kwi 12:12
tim: Narazie dobrze, ale jeszcze właściwości funkcji i Zwf
23 kwi 12:16
ulka: czyli mam dodać f(x)>0 <−nieskończoności do + nieskończoności >
a co to jest Zw
f
?
23 kwi 12:33
tim: Zbiór wartości funkcji, a tak to jeszcze:
*czy jest różnowartościowa
*parzysta TAK/NIE
*nieparzysta TAK/NIE
*kiedy dodatnia f(x)> dla x ∈ R

Czasem jeszcze y
max, oraz y
min
23 kwi 12:37
Bogdan:
oraz istnienie asymptot, w tym przykladzie istnieje asymptota pozioma
jednostronna y = 0
23 kwi 12:43
ulka: czyli f(x)jest różnowartościowa w moim przypadku
i dla x>0 funkcja jest rosnąca
x<0 jes malejąca
zbiorem wartości jest zbiór liczb rzeczywistych R+
czy teraz dobrze?
23 kwi 12:46
Bogdan:
ulko, monotoniczność − źle
23 kwi 12:57
ulka: a czy tu nie ma być x c R\{1}
23 kwi 13:02
ulka: monotonicznoś ; funkcja x>1 jest rosnąca w zbiorze R
czy teraz oki

23 kwi 13:09
Bogdan:

f(x) = 5
x
1. Dziedzina D
f: x € R.
2. Zbiór wartości funkcji ZW
f: y € R
+.
3. Monotoniczność: funkcja jest rosnąca w całej dziedzinie, czyli dla x € R.
4. Znak funkcji: f(x) < 0 dla x należącego do zbioru pustego,
f(x) > 0 dla x € R
+.
5. Miejsca zerowe − brak.
6. Punkt przecięcia z osią y: y = 1.
7. Asymptoty: pozioma jednostronna y = 0.
8. Różnowartościowość − tak.
9. Parzystość − nie, nieparzystość − nie.
10. Okresowość − nie.
11. Ekstrema − brak.
12. Największa wartość − brak, najmniejsza wartość − brak.
23 kwi 13:23
ulka: Bogdan jesteś ...kochany Dziękuję
23 kwi 13:31