matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole trójkąta w układzie współrzędnych
Krzysiek:
Oblicz pole trójkąta o współrzędnych A=(1,2), B=(3,5), C=(1,0)
6 maj 20:19
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/503.html
6 maj 20:20
mmm:
http://www.cke.edu.pl/images/stories/Tablice/tablice_matematyczne.pdf
strona ósma, polecam
6 maj 20:27
Eta:
|AB|*|BP|
2*2
P(ABC)=
=
=...........
2
2
6 maj 20:27
asdf:
albo tak: P(PBC) − P(PAB)
6 maj 20:34