oblicz bez użycia tablic matematycznych
Adrianna: trygonometria − oblicz bez użycia tablic matematycznych;
sin
223+sin
267=
tg
217+tg
273−cos90=
tg
215−cos
275=
tg30*tg40*tg50*tg60=
| sin39 | | cos39 | |
| * |
| = |
| sin51 | | cos51 | |
6 maj 20:14
asdf: sin(90 − x) = cosx
sin
223 + cos
223 = 1
tg30 = ctg60
tg40 = ctg50
tg30tg40tg50tg60 = 1
| sin39 | | sin39 | |
| = |
| = tg39 |
| sin51 | | cos39 | |
| cos39 | | cos39 | |
| = |
| = ctg39 |
| cos51 | | sin39 | |
tg39*ctg39 = 1
6 maj 20:21
Adrianna: oblicz bez użycia tablic matematycznych
trygonometria − oblicz bez użycia tablic matematycznych;tylko proszę w miarę możliwości
rozpisać krok po kroku:
sin
223+sin
267=
tg
217*tg
273−cos90=
cos
215−cos
275=
tg30*tg40*tg50*tg60=
| sin39 | | cos39 | |
| * |
| = |
| sin51 | | cos51 | |
6 maj 20:46