figury płaskie
Analny: Podstawy trapezu prostokątnego mają długości 6 i 10 oraz tangens kąta ostrego jest równy 3.
Oblicz pole tego trapezu.
6 maj 20:00
Jolanta: rysunek zrobiłeś ?
6 maj 20:02
Analny: To jest maturalne

Zrobiłem
6 maj 20:04
picia: co za nick...
6 maj 20:05
picia: jak masz rysunek to juz prosto
6 maj 20:06
krystek:
6 maj 20:06
Jolanta: to widzisz.,ze jak narysujesz wysokość to masz trójkąt prostokątny ,jedna przyprostokatna h
druga=10−6
6 maj 20:07
Analny: No h 12 to jest 10+6x 12/2 = 16x 12 /2= 16x6=96 ok zapomniałem o tangensie

mysllaem ze to
jakis bok
6 maj 20:09
Analny: jestem głupi
6 maj 20:09