Podaj pierwiastki i postać iloczynową funkcji ogólnej
julka: Dana jest postać ogólna lub iloczynowa funkcji kwadratowej. Podaj pierwiastki i drugą postać
tej
funkcji:
a) y=x2 − 5x−6
b) y−2x2 +x+1
c) y=x2 −10x+6
d) y=−4x2 +3x+1
e) y=4x2 +4x+4
f) y=−x2 −8x−16
g) y=−3x2 −2x+1
h) y=x2 +5x+7
i) y= x2 −13x+30
j) y= 12x2 +x−1
6 maj 19:39
6 maj 19:41
Jolanta: wzór na Δ i x1 i x2 policz
y=a(x−x1)(x−x2) tutaj a=1 x1 x2 policzysz i podstawisz postac iloczynowa
wszyskie postacie masz ogólne podane liczysz wszędzie tak jak napisałam
6 maj 19:48
picia: a tak w ogole to gdzie ta postac iloczynowa ?
6 maj 19:49