;;;
uległa dagmara: hej nie umiem sobie poradzić z tym zad za 1pkt
Autobus przejeżdza drogę z miasta a do b z predkoscią
v
1=50 km/h ,a droge z b do a z v
2=60km/h.predkości średnią na całej trasie z miasta a do b i
z porwotem mozna obliczyć ze wzoru:
b)vr=
√v1*v2
6 maj 19:10
uległa dagmara: gw mni eto jest odp a,lecz w odpowiedziach jest odp c...wiec już nie wiem
6 maj 19:12
uległa dagmara: wg mnie to jest odp a,lecz w odpowiedziach jest odp c...wiec już nie wiem
6 maj 19:12
wmboczek: v=2s/(t1+t2)
50=s/t1 60=s/t2
C
6 maj 19:15
Basia:
(c) oczywiście
s = v
1*t
1
s = v
2*t
2
2s = v
r(t
1+t
2)
6 maj 19:19
uległa dagmara: dziekuje
6 maj 19:23