matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przeksztalcenie wzoru
opopo:
czy mógłby ktos przekształcic taki wzór aby obliczyc a? T=e
−ba
?
6 maj 18:42
Jolanta:
1
T=
(e
b
)
a
T(e
b
)
a
=1
1
(e
b
)
a
=
T
?
6 maj 19:03
Basia:
T = e
−ba
/ln lnT = −ba /: (−b)
lnT
a = −
b
i tyle
6 maj 19:28