Funkcja Liniowa
MaturaMatura: Witam, trzeba mi pomoc z tym zadankiem:
Wykres funkcji liniowej przechodzi przez punkt (−2,4), Funkcja przyjmuje wartości ujemne
wyłącznie dla argumentów większych od 2. Podaj wzór funkcji.
6 maj 18:04
asdf: A = (−2;4)
B = (2;0)
zrób f. liniową przechodzącą przez 2 pkt
6 maj 18:06
MaturaMatura: A skad wiadomo ze wlasnie punkt B=(2;0)

?
6 maj 18:07
picia: masz dwa punkty (−2,4) (2,0)
6 maj 18:07
Aga1.: Miejscem zerowym jest liczba 2, więc (2,0) należy do wykresu.
6 maj 18:08