matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
Kii:
rozwiąż równanie x+x
3
=1+x
2
6 maj 17:59
Święty:
x
3
−x
2
+x−1=0 x
2
(x−1)+1(x−1)=0 (x
2
+1)(x−1)=0 Odp. x=1
6 maj 18:02
ICSP:
x(1+x
2
) = 1(1+x
2
) (x−1)(1+x
2
) = 0 x = 1
6 maj 18:02