prosze o pomoc
Moniaa: funkcja wykładnicza
3(n+2)−2(n+2)+3n−2n=0
6 maj 17:55
Moniaa: ?
6 maj 18:17
picia: brak rozwiazan
6 maj 18:18
Moniaa: ale dlaczego ?
6 maj 18:21
Aga1.: 3n+2+3n=2n+2+2n
Jest rozwiązanie.
Brak rozwiązań, jeśli n∊N
6 maj 18:22
Grześ: 9*3
n−4*2
n+3
n−2
n=0
10*3
n−5*2
n=0
2*3
n=2
n
n=ln
2/32
6 maj 18:25
Moniaa: Czyli mam zostawić to w postaci logarytmu?
6 maj 18:34
Grześ: nie ma lepszej uproszczonej wersji.Możesz znaleźć przybliżenie w jakichś tablicach
matematycznych, lub na kalkulatorze naukowym
6 maj 18:38
Monika: dzięki
6 maj 20:00