sylwia:
znaleźć kresy dolny i górny zbioru Y wartości funkcji y=f(x)
a) f(x)=x do kwdratu jak ja mam to zrobić?
3 sty 16:06
b.:
Na początek dobrze odgadnąć te kresy (np. z wykresu)...
(dolny = 0, górny = ∞).
3 sty 16:18
Sylwia:
drogi b to zad ja mam do tego odp ale troche inaczej wyszedł kres górny wynosi on 3
3 sty 16:26
Ashi:
przepraszam Sylwio, ale nie moze tutaj wyjsc kres gorny rowny 3
bo przeciez wykresem f. f(x) = x
2 jest parabola z ramionami do gory

ramiona ciagna sie w nieskonczonosc, wiec kres gorny to nieskonczonosc.
Sprawdz moze, czy nie masz podac odpowiedzi na jakims przedziale
3 sty 17:43