matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fizyka zadania
dfsa:
Czy jest tu ktoś kto jest dobry również z fizyki? Dokładniej dualizm korpuskularno−falowy? A może ktoś zna podobne forum do tego, na którym znalazłaby się osoba chętna do pomocy w zadaniach z tego działu? Zadanka są takie :
http://desmond.imageshack.us/Himg52/scaled.php?server=52&filename=zdjcie0066zi.jpg&res=landing
http://desmond.imageshack.us/Himg210/scaled.php?server=210&filename=zdjcie0067x.jpg&res=landing
6 maj 17:22
lolek:
2. N−stała siatki (500 rys/mm) n−max rząd widma , d wielkosc szczeliny nλ=dsinα n=max gdy sinα=1 , ale n∊N i zaokrAglamy w dół d=1/N więc n=1/Nλ
6 maj 19:49