matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
szoceneger:
rozwiąż nierówność sinx(cosx−1/2) < 0 w przedziale <0, 2π>
6 maj 17:18
honey:
sinx=0 cosx−1/2=2 x=0 x=π x=2π cosx=1/2 x=π/3 x=2π/3 x∊{0}Uπ(3,2π/3)U(π,2π)
7 maj 18:16