procenty
pomagam: a3 = 91
a2= 48
o ile trzeci wyraz ciągu (an) jest większy od wyrazu drugiego ?
6 maj 17:11
koło: 91/48 * 100%=
6 maj 17:12
pomagam: to wychodzi jakiś dziwny wynik...
6 maj 17:17
Eta:
o 43 bo 91−48= 43
6 maj 17:32
picia: a ma byc o ile czy o ile procent?
6 maj 17:33
maturzystka: o ile procent, zapomniałam napisać.
6 maj 17:40
6 maj 17:42
maturzystka: wynikiem tego jest 75 %, niewiem jak to zrobić .
6 maj 18:01
Aga1.: Można tak jak koło, ale od otrzymanego wyniku trzeba jeszcze odjąć 100%.
Nie wychodzi 75%
6 maj 18:06