zadanko
Kamil:
dla tegorocznych maturzystów którzy zdają fizykę
Narysowałem wektory indukcji ale nie wiem czy dobrze, dodam rysunek do zadania i prosze o
narysowanie wektorow.
Polecenie! Narysuj wektory indukcji magnetycznej dla B
1 i B
2
6 maj 16:27
Kamil: obliczylem wartosci B1 i B2
B1=10−6T
B2=3*10−6T
i moje pytanie jest takie czy tam gdzie są czarne kropeczki rysujemy wektory w lewo o
odpowiednich dlugosciach, czy na okęgach ?
6 maj 16:28
J: Prąd płynie "do nas". Prawą rękę ustawiamy tak, ze kciukiem wskazujesz na siebie. Pozostałe 4
palce wskażą ci kierunek indukcji.
6 maj 16:30
J: Wektory rysujesz na okręgu
6 maj 16:32
Kamil:

okej I rysunek jak narysowalem
II rysunek czy tak powinny byc ?
NIEBIESKI B
1
CZERWONY B
2
6 maj 16:38
Kamil: nienaweidze tej indukcji i termodynamiki , nie trawie tych działow, mam nadzieje ze nie bedzie
na maturze
6 maj 16:43
J: rysunek II jest dobry
A piszesz podstawę czy rozszerzenie
6 maj 16:46
Kamil: no wlasnie w tym problem ze rozszerzenie , juz ponad tydzien czasu sie fizy nie uczylem i dzis
obiecalem ze sobie powtorze co nie co, ale ciezko mi sie zabrac. Do tej pory matme robilem i
ciezko mi sie przerzucic na fizyke

. Robie teraz mature 2010 listopad i to jest wlasnie
zadanie 4, trzy pierwsze zadania zrobilem bez błedu a to narobilo mi troche klopotu
6 maj 16:52
Kamil: musze to cholerna fizyke na 80% napisac bo inaczej dupa ze studiami
6 maj 16:57
aa: a gdzie się wybierasz?

Przecież teraz dostać się łatwo wszedzie
6 maj 17:12
sasza: Z ciekawości, na jaki kierunek, jakiej uczelni potrzebujesz takiego wyniku z fizyki
rozszerzonej?
6 maj 17:14
Kamil: na PW budownictwo , matma rozsz 90% i fiza 80% = pewne miejsce .. bo z angielskiego jestem
słaby
6 maj 17:15
aa: wiesz bo ja chciałbym na lotnictwo na P Rzeszowską i zdaję podstawową matmę i podstawową fizę

i z ta fiza też się nie łudzę na > 50%

Tylko chcę ją zdać bo to zawsze kilka punktów
6 maj 17:21
Kamil: matma podstawy to latwa
6 maj 17:34
Kamil: roznica miedzy poziomami matmy pods i rozsz to niebo a ziema
6 maj 17:35
aa: tak ja wiem

ale ja się nie dziwię, czym piszesz rozszerz z matmy tylko czemu piszesz
rozszerz z fizy i az tak dobrze go chcesz napisac

chociaz ja slyszalem, ze rozszerz z fizy jest prostszy niz podstawa. bo jest liczenie

a na podstawie trzeba miec duzo teorii w głowie
6 maj 17:37
Kamil: dokladnie, ja lepiej pisze rozszerzenie z fizy niz podstawe, nie nawidze uczyc się teorii . na
politechnike warszawska na budownictwo trzeba miec 170pkt zeby się dostac .. 1pkt=1% z rozsz
.. 1% podstaw =0,5pkt , punktowane są fizyka/geografia matma i angielski [angielski ilosc
pkt *0,25]
6 maj 17:41
Kamil: czyli ja zdaje angielski podstawowy, licze na 60% czyli 30pkt*0,25=7,5pkt
zatem 162,5 pkt mi brakuje zeby sie dostac czyli matma i fiza srednio na 81%
6 maj 17:42
aa: to bez kitu hardkor

To chyba lotnictwo jest jednak mniej oblegane xD
6 maj 17:44