matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Andrzej 156:
√
175 − 100
√
3
= 5
√
7− 4
√
3
Może mi wytłumaczyć jak z
√
100
√
3
zrobiło się
√
4
√
3
6 maj 15:31
pigor:
... bo np. tak ;
√
175−100
√
3
=
√
25(7−4
√
3
)
= 5
√
7−4
√
3
... i to tyle . ...
6 maj 15:41