as
Edzia: dla jakich x funkcja y=2x−2 ma wartości dodatnie ?
6 maj 15:16
vip: 2x−2>0
2x>2
x>1
x∊<1,∞)
6 maj 15:20
picia: 0 jest dodatnie?
6 maj 15:21
Franek: 0 nie jest dodatnie jest nieujemne
6 maj 15:23
Edzia: tak własnie zrobiłam, ale nie myslalamże powinny byc dwa pkt i coś mi się nie zgadzało,
dziękuje bardzo
6 maj 15:24
vip: a przepraszam przedział powinien być otwarty: x∊(1,∞)
6 maj 15:24
picia: no to w takim razie odpowiedz jest zle zapisana
6 maj 15:25
picia:
6 maj 15:25
Edzia: dla jakich x f. y=x
2−1 ma wartosci ujemne?
x
2−1<0? tak będzie w tym wypadku ?
6 maj 15:28
picia: si
6 maj 15:32
Edzia: (−
∞, 1) ?
6 maj 15:35
sasza: Tak, tylko w tym przypadku masz dwa rozwiązania.
6 maj 15:40
sasza: a2−b2 = (a − √b)(a + √b)
6 maj 15:41
picia: co to za wzor

a
2−b
2=(a−b)(a+b)
Edzia źle.
6 maj 16:11