:)
Ewelinaa: Dany jest okrąg o środku O i promieniu R oraz okrąg o ośrodku S i promieniu r. Podaj liczbę
punktów wspólnych tych okręgów w zależności od r.
a) |OS|=4 R=1
b) |OS|=5 R=2
c) |OS|=6 R=3
6 maj 15:16
6 maj 15:21
Franek: hm... nie brakuje czegoś w zapisie
6 maj 15:23
Ewelinaa: nie .
6 maj 15:34
6 maj 15:50
Franek: podpunkt a
2 rozwiązania gdy |OS|<R+r
1 rozwiązanie gdy |OS|=R+r
0 rozwiązań gdy |OS|>R+r
podstawiasz i wyliczasz r
6 maj 15:54
Ewelinaa: podpunkt b i c analogicznie?
6 maj 15:55
Franek: tak
6 maj 15:56
Franek: maturka
6 maj 15:58
Ewelinaa: nie. za rok.

a ty

? ale polski był okej .

"Lalka" <3
6 maj 16:02
Franek: ja w trakcie
6 maj 16:04
Ewelinaa: to powodzenia! klasa matematyczna?
6 maj 16:05
Franek: dzięki wielkie
nie matematyczna ani nie humanistyczna
6 maj 16:07
Ewelinaa: bio−chem?

ja humanistyczna
6 maj 16:08
Franek: technikum
6 maj 16:09
Ewelinaa: aa. a jaki profil?
6 maj 16:11
Franek: technik budownictwa
6 maj 16:11
Ewelinaa: aa. a jaki profil?
6 maj 16:12
Franek: ↑
6 maj 16:12
Ewelinaa: wydaje sie ciekawy profil
6 maj 16:13
Franek: wydaje... hehe
6 maj 16:14
Ewelinaa: a z czego piszesz mature?
6 maj 16:14
Franek: polski podstawowy, matma rozszerzona, angielski rozszerzony
6 maj 16:15
Ewelinaa: łooooooooooooooo

nienawidzę angielskiego ! :< to co chcesz studiować?
6 maj 16:16
Franek: na polibudzie albo matme albo budownictwo
6 maj 16:17
Franek: a ty

jakieś plany
6 maj 16:17
Ewelinaa: łooooo. to powodzenia!

ja chciałam zawsze na UAM, ale wiem, ze się nie dostanę
6 maj 16:18
Franek: a kierunek?
6 maj 16:19
Ewelinaa: prawo na UAMie <33
6 maj 16:19
Ewelinaa: znając życie wyląduję na pedagogice −.− a ty w jakim mieście chcesz studiować?
6 maj 16:20
Franek: Krk,
Na prawie dużo nauki strasznie

szczególnie historii
6 maj 16:21
Ewelinaa: Wiem, dlatego piszę, ze się nie dostanę

ewentualnie filologia polska . historię, polski i
filozofię mam rozszerzoną
6 maj 16:25
Ewelinaa: a jaki temat pisałes na polskim?
6 maj 16:26
Franek: ee.. lalkę wybrałem
filozofia? jest taki przedmiot w lo?
6 maj 16:27
Franek: nie jestem uzdolniony humanistycznie..
6 maj 16:28
Ewelinaa: u mnie jest xD a skąd wiesz ze nie jestes? xD
6 maj 16:30
Franek: nie spotkałem się nigdy z takim przedmiotem (siostra była na humanie)
6 maj 16:31
Franek: skąd to wiem...
hmm... nie wytrzymam dłużej niż 20 min na j.polskim
lekturę jaką ostatnio przeczytałem to Akademia Pana Kleksa w podstawówce

(z czego jestem
dumny)
6 maj 16:33
Godzio:
Franek spokojnie, na studiach będziesz miał przedmioty humanistyczne
6 maj 16:34
Franek: serio?
nie strasz mnie nawet
6 maj 16:34
Ewelinaa: to ciekawa jestem co o LALCE napisałes?

filozofia to nudny przedmiot, mam dobre oceny, ale
straaaasznie mi się nudzi
6 maj 16:34
Ewelinaa: HAhhahaaaaaaa
6 maj 16:35
Ewelinaa: Ja jestem w trakcie czytania WESELA −.−
6 maj 16:36
Franek: streszczenie przeczytałem z lalki i ludzi bezdomnych to coś mniej więcej kojarzyłem

a z resztą to tekst był, więc się można było domyśleć co nie co
6 maj 16:36
Ewelinaa: ja na spr z LALKI miałam cytaty.
6 maj 16:37
Ewelinaa: ciekawa jaka matura z matmy będzie xD i angola
6 maj 16:40
Ewelinaa: *ciekawe
6 maj 16:40
Franek: już niebawem się dowiemy

a ty jakiego się j. obcego uczysz?
6 maj 16:41
Ewelinaa: niemca, angola i łaciny. Per aspera ad astra !

z angola matura niestety −.−
6 maj 16:43
Franek: do jakiego ty liceum chodzisz
6 maj 16:45
Ewelinaa: 1 LO im. T Kościuszki
6 maj 16:46
Ewelinaa: a ty technikum
6 maj 16:46
asdf: Franek też ostatnią lekturę jaką przeczytałem to akademia pana kleksa

przez 4 lata (bo też
technikum, ale informatyczne) nie mogłem przeżyć tego, że w ogóle trzeba wejść do klasy na j.
polski

ulubiona lekcja spania
6 maj 16:48
Franek: Ja do technikum budowlanego
jakieś dziwne to liceum. Łacina?, filozofia?
hm... kujony?
6 maj 16:49
Franek: ja na lekcje polskiego brałem zawsze matme, a jak się nie udało to z kolegą w statki grałem
albo wisielca
6 maj 16:50
Ewelinaa: ogólniak. w każdej kl humanistycznej jest łacina

polski jest fajny
6 maj 16:51
asdf: i nadal nie widzę sensu czytania lektur...może zrozumiem jak nie zdam z polskiego (ale ponad
400 słów było to chociaż, żeby te 10 pkt było − bo za resztę to 13−16 pkt powinienem dostać).
6 maj 16:52
Franek: 13−16pkt to mało
6 maj 16:54
Franek: brakuje dalej 5 w najlepszym przypadku
6 maj 16:54
Ewelinaa: ja nie widze sensu zeby uczyc sie slowek z angola .
6 maj 16:55
Franek: jest sens i to duży. Jak byś chciała za granicę wyjechać to co?
angielski nie jest w cale taki trudny
6 maj 16:56
Franek: z niemca jesteś lepsza?
6 maj 16:56
asdf: oby wbić się w klucz i zdobyć te punkty

Później żegnajcie lektury, witajcie studia

Jak nie widzisz sensu uczenia się angielskiego to zobaczysz za kilka lat jak kryterium do pracy
będzie znajomość angielskiego. Moim zdaniem, lektury nic nie dają bo ilu ludzi tyle
interpretacji...
6 maj 16:57
Ewelinaa: pewnie, tylko niemca mam od podstaw a angola kontynuacje z gim. −.−
z niemca tez miałam miec kontynuacje, ale chciałam podstawe, bo jakiś tam test najlepiej
napisalam.
xD
Ale mam straszna nauczycielke od angola.
6 maj 16:58
Franek: a jak było w przypadku Szymborskiej

nie zdała matury z własnych wierszy,
6 maj 17:00
Ewelinaa: asdf: wbijesz sie w ten klucz XD a ile słów napisałeś?
6 maj 17:00
asdf: liczyłem to było 408, ale tak liczyłem, że słowa "się w nim" jako jedno słowo, to prawidłowo
nie?
6 maj 17:01
Ewelinaa: Franek: a jak było w przypadku Szymborskiej nie zdała matury z własnych wierszy
mam teraz wrazenie ze nie zdam matury z polaka −.−
6 maj 17:01
Ewelinaa: tak prawidłowo, to na pewno gdzieś musiałeś w ten klucz się wpasować.

i tak najwięcej pkt
masz za rozwinięcie xD
6 maj 17:02
Franek: 
ja to tak specjalnie by Cię przestraszyć
6 maj 17:03
Ewelinaa: ale cytaty to się liczy jako 1 słowo
6 maj 17:03
Ewelinaa: Dziękuję bardzoooooooo! −.−
6 maj 17:04
Franek: jak poeta pisze że huśta się na huśtawce to na serio o tym myślał. A nie że to jakiś symbol czy
co...
6 maj 17:05
asdf: A u Was ile było tych wypocin

? Tylko ja w ogóle nie odnosiłem się do znajomości całego
utworu, ale za to ile pkt zabierają? Na podstawie dwóch fragmentów opisałem świat bohaterek
(czy co tam trzeba było) i tyle, porównałem je, a do Joanny na końcu w zakończeniu napisałem
metaforę, że jest ona przykładem matki polki (ciężko pracującej itd...)
6 maj 17:05
Franek: Ja napisałem na 3,5 strony
6 maj 17:06
Ewelinaa: ja maturę piszę za rok!
6 maj 17:08
Franek: może zostawmy lepiej ten polski w spokoju... jest tyle ciekawszych tematów
6 maj 17:08
Ewelinaa: Franek: jak poeta pisze że huśta się na huśtawce to na serio o tym myślał. A nie że to jakiś
symbol czy co...
to zalezy od poety, epoki itp.
6 maj 17:09
Ewelinaa: czekam na propozycję tematów
6 maj 17:09
Franek: większość poetów pisało powieści pod wpływem alkoholu (tak słyszałem)
6 maj 17:10
Franek: zawsze możemy przejść na temat matematyki
6 maj 17:11
Ewelinaa: miały być inne propozycje tematów xD a tu polskiego ciąg dalszy
6 maj 17:11
Ewelinaa: Matematyki?
6 maj 17:12
Franek: no co zły temat?
6 maj 17:12
asdf: chcesz zadanie z matmy? powiedz dział
6 maj 17:13
Ewelinaa: To może pójde jednak zajrzeć do łaciny i angola
6 maj 17:14
Franek: to może z angola zadanie z gramatyki?
6 maj 17:15
Ewelinaa: to co widze, jednak matma?
6 maj 17:15
Franek: udowodnij że 2+2=5?
6 maj 17:16
6 maj 17:16
Ewelinaa: ej to może fizyka i model Bohra, nie ogarniam tego −.−
6 maj 17:17
Franek: fizyki nie miałem 2 lata...
6 maj 17:18
Franek: ale to chyba w gimnazjum było?
6 maj 17:19
Ewelinaa: mi się konczy w tym roku
6 maj 17:19
Ewelinaa: ja w gim tego nie miałam ;<
6 maj 17:20
Franek: to mi się coś kojarzy
6 maj 17:21
6 maj 17:23
Franek: dzięki wielkie
6 maj 17:24
Ewelinaa: Dacie radę!
6 maj 19:46