matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
usuwanie niewymierności
Hud:
Usuń niewymierność z mianownika :
1
3
√
7
6 maj 15:08
konrad:
https://matematykaszkolna.pl/strona/2437.html
6 maj 15:12
pigor:
... np. tak :
1
3
√
7
2
3
√
7
2
=
=
=
1
7
3
√
49
. ...
3
√
7
3
√
7
*
3
√
7
2
3
√
7
3
6 maj 15:15
Hud:
a jak usunąć z takiego :
1
?
3
√
3
−1
6 maj 15:20
konrad:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1135.html
6 maj 15:21