???
???: Proszę o pomoc w zadaniu:
rozwiąż równanie:
| | z2 | | z3 | | 6z+1 | |
z+ |
| + |
| +....= |
| |
| | 2 | | 4 | | 6 | |
6 maj 14:47
?????: pomoże mi ktoś w tym równaniu?
7 maj 20:32
7 maj 21:32
???: czy ktoś mi w końcu pomoże?
9 maj 19:38
Maslanek: L: szereg geometryczny, zbieżny, gdy: z∊(−2,2)
| 2z | | 2z−z2 | | 2−z | |
| − |
| − |
| = 0 |
| 2−z | | 2−z | | 6 | |
12z − 12z + 6z
2 − 2 + z = 0
6z
2 + z − 2 = 0
Δ=1+48=49
9 maj 20:08
???: dzienki!
9 maj 20:20
Maslanek: dziĘki...
Człowieku

Masz szeregi i nie umiesz podziękować jak ludź?
9 maj 20:23