ostrosłup
Radzio:

W przestrzeni dane są proste k,l,m przecinające się w punkcie A, parami prostopadłe. Na
prostych k,l,m zaznaczono odpowiednio punkty K,L,M w taki sposób, że |AK|=|AL|=1 oraz
|AM|=2.
Oblicz:
a)objętość powstałego ostrosłupa:
b)pole trójkąta KLM
c)odległość punktu A od płaszczyzny KLM.
potrzebuje pomocy do pkt:
a) jak policzyć |KL|?
b)jak będę miał |KL| z punktu a) to policzę z pitagorasa

c) to będzie tak jak by wysokość rzucona z wierzchołka A na podstawę KLM a objętość
będzie taka sama wiec ową wysokość policzę