matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenie
mala:
3(2−x)2+4(x−5)2 czy mógłby mi ktoś to rozwiązać bardzo pilne!
6 maj 13:48
Mały:
3(4−4x+x
2
)+4(x
2
−10x+25)= 12−12x+3x
2
+4x
2
−40x+100= 112−52x+7x
2
= 7x
2
−52x+112=0 Δ=..
6 maj 13:57