tablica maturalna
trotex: Mam pytanie czy w tablicy jest gdzieś zawarte jak obliczyć współczynnik kierunkowy A za pomocą
wektorów , bo nie mogę znaleźć ?
Przykładowo:
A=(4,−6) B=(−2,6) AB→=[−2−4, 6−(−6)]=[−6, 12]
a=12−6
Wiem jak to liczyć tylko na maturze może mi się pomylić i wolę być w 100% pewny
6 maj 13:31
Mały: Strona 6. A jak coś to dział Geometria analityczna
6 maj 13:41
trotex: to , że strona 6 to wiem tylko tam nie ma żadnego równania , które by wskazywało na to , iż a=
yx
6 maj 13:44
Mały: no to według mnie nie ma
6 maj 13:50