Kilka zadan matematyka dyskretna
Piotr: 1. Wypisz elementy następujących zbiorów
a) {1/n: n=1,2,3,4,}
b) {2+(−1) n: n ∈N}
a= 1,2,3,4?
b=1,3 ? czy odpowiedzi sa prawidłowe ?
2. Ile elementów ma poniższy zbiór:
{n ∈N: n2 = 2}
odp = 1 ?
3.
{ x3, jeśli x => 1
F(x) = { x, jeśli 0=<x<1
{−x3, jeśli x<0
a) f(3)=
b) f(1/3)=
c) f(−1)=
w tym zadaniu kompletnie nie wiem co mam zrobic tak jak i w tym ponizej
4.
Dla X={3,4,5} oraz Y={4,5,6} wypełnij tabelkę realizując relacje zadana wzorem
{ 1, jeżeli x=y
uR(x,y) = { 0,8 jeżeli |x−y|=1
{ 0,6 jeżeli |x−y| =2
{ 0,4 jeżeli |x−y| = 3
6 maj 13:09
Piotr: już mam nie trzeba
6 maj 13:10
Piotr: 
nie rozumiem tego postu ? ja nic takiego nie napisalem
6 maj 13:17
Eta: napisałeś
6 maj 13:21
Piotr: nie ? ok pomoze mi ktos bo nie mam ochoty bawic sie w kotka i myszke :\
6 maj 13:27
Piotr: dobra olewam to
6 maj 13:30
Piotr: 
widze ze pomoc tutaj polega na podszywaniu sie i odpisywaniu
6 maj 13:31
Śniący: 1.
a)
| | 1 | | 1 | | 1 | |
elementy to bedą 1, |
| , |
| , |
| |
| | 2 | | 3 | | 4 | |
b) dobrze
2.
odp.0
6 maj 13:49
PiotrPiotrPiotrPiotrPiotr: mógłbyś wytłumaczyć czemu w 2. odpowiedz to 0 ?
6 maj 14:02