liczby rzeczywiste
Julia: Nie moge tego zapisać na kresce ułamkowej bo mi się wszystko zlewa,pierwsza linijka to licznik
druga mianownik:
6423 * √8
0,5−4 * 4√4
6 maj 13:06
asdf: masz to obliczyć rozumiem?
6 maj 13:06
Saizou : zauważ że wszystko można zapisać w postaci liczby 2
6 maj 13:07
picia: i masz skrocic? wszystko przedstaw zeby w podstawie potegi bylo 2.
6 maj 13:07
asdf:
Korzystaj ile wlezie

64
U{
23} = (2
6)
23 = 2
4
√8 = 8
12 = (2
3)
12 = 2
32
0,5
−4 = 2
4
4√4 = 4
14 = (2
2)
14 = 2
12
6 maj 13:13
Julia: sorki nie dopisałam reszty

tam jeszcze ma być dalej na równi z kreską ułamkową − log
4232
−
12sin
7π6
6 maj 13:14
asdf: a na końcu masz taki wzór:
6 maj 13:15
Julia:
6 maj 13:23
Julia: 
6 maj 13:27
Julia: proszę, powiedzcie jak to całe rozwiązać?
6 maj 13:35
6 maj 13:44
psik: | | 1 | | 1 | |
log4232 = log4216 + log422 = 22 + ( |
| )2 = 4 |
| |
| | 2 | | 4 | |
6 maj 13:49
Julia: a co z tym sinusem?
6 maj 14:18
Julia: jak Ci wyszło z log
4216 2
2
6 maj 14:21
Julia: halllllllllloooooooooo


!
6 maj 14:40
psik: 4x = 16
4x = 42
x = 2
ale cały logarytm jest do kwadratu
więc wartość x2 = 22
6 maj 14:43
psik: | 1 | | 1 | | π | | 1 | | 1 | |
| sin{7π}{6} = |
| sin(π− |
| ) = |
| sin30 = |
| |
| 2 | | 2 | | 6 | | 2 | | 4 | |
6 maj 14:45
Julia: coś jest nie tak bo całość wychodzi −3 a w odp jest 6
6 maj 14:55
Julia: ?/
6 maj 15:08