matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
olle:
sinα
3
Wiadomo, że α jest kątem ostrym oraz
=
.
cosα
√
3
α =
6 maj 11:35
RedX:
tg
√
3
= 60
6 maj 11:48
Eta:
@
RedX
co to jest za zapis: tg
√
3
=60
sinα
3
=
cosα
√
3
tgα=
√
3
⇒ α=60
o
6 maj 11:55