matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba ta jest równa:
alcia:
Hej. Nie mogę rozgryźć tego: log4 16 + 4log16 1
6 maj 11:25
alcia:
6 maj 20:11
Eta:
= 2
6 maj 20:12
Eta:
log416= 2 bo 4
2
=16 log
16
1=0 bo 16
0
=1 log
4
16+4*log
16
1= 2+4*0= ..........
6 maj 20:18