??
Anula: Średni promień ziemi ma długość 6400km. Oblicz pole powierzchni ziemi Wynik podaj z
dokładnością do dziesiątek milionów km2
6 maj 10:42
Eta:
Co tu takiego trudnego?
Weź kalkulator do ręki i działaj
P=4πR2 = 4*3,14*64002=...........
6 maj 11:00
Anula: ale wyszło mi ponad 514 mln a w odp jest np 510
6 maj 11:03
Eta:
Skoro do dziesiątek mln km2 to:
514mln km2≈ 510 mln km2
6 maj 11:05
Anula: do dziesiątek oznacza pełna liczba?
6 maj 11:08
Eta:
Tak
6 maj 11:09
Anula: okej dzięki
6 maj 11:10