matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bardzo porszę o rozwiązania
Lena:
1
1
a) 3,5 (x +
) − ( x
2
+
)= 4,5
x
x
2
1
1
b) (x +
) + ( x
3
+
)= 4
x
x
3
x
x
1
c) (
)
2
+ (
)
2
= 1
x −1
x +1
9
6 maj 10:04
Aga1.:
a)
1
1
(x+
)
2
=x
2
+2+
,x≠0
x
x
2
1
1
x
2
+
=(x+
)
2
−2
x
2
x
Podstaw pomocniczą zmienną
1
x+
=t
x
6 maj 10:17
Lena:
pomoże ktoś
6 maj 12:01