matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szereg geometryczny suma
luki:
2
∑ n=1 (
)
n
3
5 maj 22:32
Analiza matematyczna:
2/3
2
=
*3 = 2
1 − (2/3)
3
5 maj 22:39
luki:
coś źle zrobiłeś tumoku
5 maj 22:45
Analiza matematyczna:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=sum%28n%3D1%29%28%282%2F3%29%5En%29
pozdro
5 maj 22:53