pomoicy!
banan1: Wyznacz równanie prostej prostopadłej do prostej o równaniu y=−2x+4 przecinającej oś OX w
punkcie o odciętej 4.
5 maj 21:29
asdf: ten punkt to (0,4)
a
1 = −2
4 = b
y = U{1}[2}x + 4
5 maj 21:32
banan1: W kwadrat o boku 2 wpisano kwadrat w ten sposób, że bok wpisanego kwadratu tworzy z bokiem
danego kąt 30*. Oblicz mniejszą odległość wierzchołków tych kwadratów
5 maj 21:34
banan1: Oblicz wartość wyrażenia W=(tgα + 1tgα) sinαcosα.
5 maj 21:35
Maslanek: 3) sin a + cos a
5 maj 21:37
asdf: @Maślanek
mi wyszło 1
5 maj 21:43
5 maj 21:45
Maslanek: No dobra... Racja

1...
Mówię, że ja się już nie nadaję. Dwa tygodnie przerwy muszę zrobić
5 maj 21:47
asdf: Ja robiłem przez 3 tygodnie zadania dzień w dzień po 6 godzin dziennie. Raz w tygodniu 1 dzień
przerwy, a po 3 tygodniach już nie dawałem rady cokolwiek obliczyć. Zrobiłem sobie przerwę
tydzień i całkiem inaczej się liczy
5 maj 21:48
asdf: @banan1
Z tym kwadratem nie bardzo rozumiem zadanie, nie potrafię sobie to wyobrazić i przełożyć na
papier
5 maj 21:49
zecoo: przeciez os odcietych to os. x a wtedy odcieta to y czy x? bo sie juz pogubilem
5 maj 21:52
asdf: nom, masz racje zecoo, "błęda" zrobiłęm

y = −2x + 4
i przechodzi przez punkt (4;0)
5 maj 21:54
zecoo: uff. a juz myslalem, ze to ja przed maturka glupieje xdd
5 maj 21:57
zecoo: uff. a juz myslalem, ze to ja przed maturka glupieje xdd
5 maj 21:57
zecoo: uff. a juz myslalem, ze to ja przed maturka glupieje xdd
5 maj 21:57
%25253Cb%25253Ezecoo%25253A%25253C%25252Fb%25253E%252520uff.%252520a%252520juz%252520myslalem%25252C%252520ze%252520to%252520ja%252520przed%252520maturka%252520glupieje%252520xdd%25250A%25250A
5 maj 21:57