tryg.
Pomocy!Prosze!:): Oblicz liczbową wartość wyrażenia dla α=45 stopni i β=30 stopni
5 maj 20:42
5 maj 20:49
Pomocy!Prosze!:): tak wiem, podstaw i juz, ale mi nie wychodzi, prosze pomoz mi to obliczyc i podaj mi wynik, bo
jak do tej pory mam 3 rozne wyniki
5 maj 20:50
Pomocy!Prosze!:):
5 maj 20:50
Maslanek: | 2 | | 4 | |
| = |
| . |
| √2/2 + 3/√3 | | √2+2√3 | |
Usunąć niewymierność...
5 maj 20:51
Pomocy!Prosze!:): | | 8√3 − 4√2 | |
no mi tez tak wyszlo za jednym razem, powiedz mi czy to bedzie |
| |
| | 10 | |
5 maj 20:55
Siemaneczko: Wynik mi wyszedł 3√6
5 maj 20:57
Pomocy!Prosze!:): jak ci to wyszlo siemaneczko?
5 maj 20:58
Pomocy!Prosze!:): błagam wytłumacz mi to
5 maj 20:59
Kejt: wynik Ci wyszedł dobry

tylko można go jeszcze uprościć troszeczkę.
5 maj 21:09
Pomocy!Prosze!:): aha to dobrze, dzieki
5 maj 21:12