funkcje trygonometryczne
Julka: Oblicz obwód trójkąta prostokątnego którego przeciwprostokątna ma długość 10, a tangens jednego
| | 1 | |
z kątów ostrych jest równy |
| |
| | 2 | |
5 maj 20:01
Julka: Prosze, pomóżcie, to ważne!
5 maj 20:14
agata: | | 1 | | a | |
moge z tgα= |
| wyznaczyc ze skoro tgα= |
| to a=1 i b=2 i wtedy obwód wynosi 23? czy to |
| | 2 | | b | |
jest zle? błagam pomóżcie czy musze tu jakies pierwiastki robic czy cos?
5 maj 20:19
agata: Julka, mam to samo zadanie co ty, kim jestes? chodzisz do mojej klasy? xD
5 maj 20:19
Julka: jestem z mazowieckiego, ty tez? jak to rozwiązać? nie mam pojecia ! pomocy!
5 maj 20:21