Różniczka - proszę o pomoc
Paweł: Wykorzystując pojęcie różniczki oblicz przybliżoną wartość wyrażenia 1,942e0,12
5 maj 19:49
Paweł: Odświeżam pomoże ktoś?
Coś mniemam że trzeba użyc 2 i 0
i jakieś 0,06 0,12
5 maj 20:01
Paweł: Jeszcze raz bardzo proszę o wskazówkę z tą różniczką chociaż.
5 maj 20:19
Analiza matematyczna: f(x0 + Δx, y0 + Δy) ≈ f'x(x0, y0)Δx + f'y(x0, y0)Δy + f(x0, y0)
5 maj 20:21
Analiza matematyczna:
1,942e0,12 = x2ey
x0 = 2 Δx = −0,06
y0 = 0 Δy = 0,12
5 maj 20:24
Paweł: Dziękuje
5 maj 20:26