matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi
Sandrinaaa:
Suma 100 początkowych wyrazów ciągu arytmetycznego 29,26,23,... wynosi: A.17750 B. − 11950 C.1500 D.−16300 Proszę o rozpisanie.
5 maj 19:45
Kejt:
a
1
=29 r=−3 a
n
=a
1
+(n−1)r a
100
=...
a
1
+a
100
S
100
=
*100=...
2
5 maj 19:47
RedX:
ODP: B
5 maj 19:50