trygonometria
Bolek: oblicz sinus kąta ostrego α jeżeli tg2 − 8=0
5 maj 19:28
kylo1303: wyznacz tangens, zamien na sinusy/cosinusy i wyznacz jedno z nich (lepiej cosinusa). Pozniej
skorzystaj z jedynki trygonometrycznej.
5 maj 19:38
kylo1303: I kurde nie spamuj po kazdym temacie...
5 maj 19:39
Bolek: zlitujcie sie i pomózcie
5 maj 19:53
Bolek: zlitujcie sie i pomózcie
5 maj 19:53
Eta:
sin
2α=8cos
2α
sin
2α= 8(1−sin
2α)
9sin
2α=8
dla kąta ostrego sinα= +............
5 maj 19:53
Bolek: to ze mi tu cos napisales to mi wcale nie pomoglo, bo mi to nie wychodzi
5 maj 19:54
kylo1303: To ty sie zlituj i nie spamuj. Napisalem ci przeciez co masz zrobic...
tgα=2
√2
I teraz podstaw do jedynki trygonometrycznej. Pamietaj ze α jest katem ostrym
5 maj 19:54
kylo1303: A
Eta pokazala ci jeszcze latwiejszy sposob
5 maj 19:55
5 maj 19:57
Bolek: ty kylo tyu mi tu kur, nie bedziesz mowił " napisałem ci co masz zrobic" bo nie bedziesz mi tu
z takimi tekstami wyjezdzal, ja grzecznie prosze o pomoc a ty co za lepszego sie uwarzasz?
5 maj 19:58
Eta:
| | 2√2 | |
tak  sinα= |
| i po bólu  |
| | 3 | |
5 maj 19:59
kylo1303: Prosisz o pomoc to ci pomogłem. Problem w tym ze dla ciebie "pomoc" oznacza "podaj
rozwiazanie". Jesli ktos jasno w punktach ci wypisal jak rozwiazac zadanie a ty nawet nie
sprobowales z tego skorzystac to wybacz, oznacza to najzwyczajniej ze ty NIE CHCESZ sie uczyc.
A takim nie warto pomagac. Tyle ode mnie. Pozdrawiam.
5 maj 20:02
Bolek: kurwa ja chce sie uczyc debilu tylko twoje pojebane wskazowki mi nie wychodziły, bo nie
wychodziło mi gnoju rozwiązanie, a teraz spierdalaj na bal informatyków lamusie.
5 maj 20:13
krystek: @
Bolek 
czy tak można?
5 maj 20:17
Bolek to Bolek- choć idzie w z:
10 kwi 11:27
Bolek to Bolek- choć idzie w z: aparte
10 kwi 11:28