matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria/stereometria
olle:
Wysokość ostrosłupa prawidłowego czworokątnego jest 2x dłuzsza niż krawędź jego podstawy. Tangens kąta nachylenia ściany bocznej do podstawy jest równy
5 maj 19:24
dero2005:
h = 2a
h
2h
4a
tg α =
=
=
= 4
a
2
a
a
5 maj 21:20