matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Ania:
Wiedząc że tg α + ctg α = 3, oblicz sin α * cos α
5 maj 18:57
Eta:
sinα
cosα
+
= 3
cosα
sinα
sin
2
α+cos
2
α
=3
sinα*cosα
dokończ.........
5 maj 19:01
Ania:
ok, dzięki wielkie
5 maj 19:04
no:
no nieźle, już jedynki trygonometrycznej nie widzę. Jak ja zdam tę maturę :C
5 maj 19:09
Eta:
5 maj 19:11