JAK TO ZROBICZ ZADANIE , PROSZE O POMOC
MATURA TO BZDURA : Piramida ma kształt ostrosłupa prawidłowego czworokątnego , którego wysokosc jest równa 6 ,
długosc krawedzi bocznej jest równa 2√15 . oblicz miarę kąta nachylenia ściany bocznej
piramidy do podstawy
62 + d2 =(2√15)2
d=2√6 2
d = 4√6
4√6=a√2⇒a =4√3 u a2=2√3 tgα= 62√3=√3 α=60 stopni
5 maj 18:03
MATURA TO BZDURA : PROSZE O POMOC
5 maj 18:09
Monika: Masz zrobione, o co chodzi ?
5 maj 18:17
MATURA TO BZDURA : tylko tyle trzeba podstawiamy , nic wiecej nie trzeba
5 maj 18:18
Monika: to jest zrobione do końca, co tu chcesz więcej liczyć ?
5 maj 18:25
MATURA TO BZDURA: Nie wie czy dobrze jest
5 maj 18:44
Monika: jest dobrze, sprawdzałam.
5 maj 18:45