ciąg
Gimnazjum: POMOCY!
Obliczyć sumę wszystkich nieskracalnych ułamków o mianowniku 3 zawartych między liczbami
naturalnymi m i n (m<n)
5 maj 18:00
kylo1303: Nie ma nic wiecej powiedziane o liczbach m i n? Jakos tak wydaje mi sie ze malo informacji
5 maj 18:03
Gimnazjum: niestety nie,to wszystko co mam podane..
5 maj 18:07
kylo1303: Bo mi po prostu nie pasuje cos tutaj

bo dla m=1 i n=2 bedzie inna suma niz dla m=1 i n=9,
chociaz w odpowiedzi pewnie trzeba uzaleznic od n i m.
5 maj 18:09
Gimnazjum: nie mam nawet odpowiedzi, żeby mieć jakąkolwiek wskazówke..
5 maj 18:10
Gimnazjum: a jakby tak skorzystać z założenia
5 maj 18:12
kylo1303: A coz to za zalozenie, bo nie bardzo rozumiem?
5 maj 18:14
Gimnazjum: OK.Mam już.Zrobiłem..
5 maj 18:14
kylo1303: I jeszcze zapytam: jaki to poziom? Mozesz sie podzielic rozwiazaniem bo tez jestem ciekaw
5 maj 18:20