matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w
Tomek:
Przekształcając wykres funkcji f(x)=log
2
x, naszkicuj wykres funkcji l(x)=log
2
2−x RYsuje log
2
x i co dalej
dwie jednostki w prawo przenosze wykres?
5 maj 17:15
Danio:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=f%28x%29%3Dlog2x
5 maj 18:13
Danio:
log
2
f(x)
5 maj 18:14
Danio:
log2 f(x) = log(x) log2 f(x) = log
10
(x)
5 maj 18:15