matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Odcinek
olle:
Wyznacz współrzędne środka odcinka AB oraz oblicz jego długość, jeśli A = (−6;5) B = (2;−3)
5 maj 16:41
Danio:
S = ( (−6 + 2)/2, (5−3)/2 ) S = ( −2, 1) AS =
√
(−6−2)
2
+(5+1)
2
AS =
√
64 + 36
AS =
√
100
AS = 10
5 maj 17:41