Funkcja
Natalia: | | 1 | |
Zbiorem wartości funkcji f(x)= − |
| (x+4) +6 jest? |
| | 3 | |
5 maj 15:48
konrad: R
5 maj 15:49
Natalia: A. <−6,∞)
B. <−∞,−6)
C. (−∞,6>
D. <6,∞)
5 maj 15:52
konrad: aha, czyli pewnie tam miał być x2 ?
5 maj 15:53
pigor: ... a jeśli miał być kwadrat przy (x+4) , czyli (x+4)
2,
to y ≤ 6 , czyli
y∊(−∞; 6> szukany zbiór wartości . ...
5 maj 15:54
ICSP: żadna z powyższych.
| | 1 | | 1 | | 4 | | 1 | | 2 | |
f(x) = − |
| (x+4) + 6 = − |
| x − |
| + 6 = − |
| x + 5 |
| |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
funkcja liniowa.
5 maj 15:54
DżejDżej: a nie brakuje czegoś w twoim zapisie?
5 maj 15:54
konrad: znaczy przy nawiasie, nie przy x
2
5 maj 15:54
Natalia: tak przepraszam,powinien być nawias do potęgi 2
5 maj 15:59