matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w
Tomek:
Przekształcając wykres funkcji f(x)=loga
2
x, naszkicuj wykres funkcji
1
k(x)= log
2
x
nie chodzi mi o rysunek bo wiem jaki ma wyjsc, a bardziej dlaczego taki wyszedl, Jakby ktos mógl to prosze uzasadnic krok po kroku co trzeba robic
5 maj 14:58
Mila:
k(x)=log
2
1−log
2
x=−log
2
x
5 maj 15:03