pomocy!!:/ wyznacz wartości parametru...
Edyś: Wyznacz wartość parametru m dla których równanie:
2xdo kwadratu − (2m + 1)x + m = 0
Ma dwa różne rozwiązania z których jedno jest równy sinusowi, a drugi cosinusowi tego
samego kąta ostrego.
22 kwi 21:19
Mickej :
1.Δ>0 bo 2 różne
2. x1=sinα
x2=cosα
czyli x12+x22=1 z 1 trygonometrycznej ale niech ktoś jeszcze to potwierdzi
22 kwi 21:24
Mickej : jak nikt sie nie sprzeciwia to znaczy że dobrze jest dalej dasz rade sam już chyba
22 kwi 21:31
Eta: OK:

Mickej
22 kwi 21:35