matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż, że jeśli P(A)=0,5 i P(B)=0,7 to P(A∩B)≥0,2.
aqlec:
Wykaż, że jeśli P(A)=0,5 i P(B)=0,7 to P(A∩B)≥0,2. Prosze o pomoc
5 maj 14:42
aqlec:
5 maj 14:56
DżejDżej:
P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B) P(A∪B)≤1, więc 1≥P(A)+P(B)−P(A∩B)
5 maj 14:59
aqlec:
Dziękuję
5 maj 15:12