matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Lidka:
tga
sina+sina*tg
2
a =
cosa
jak przekształcic lewą stronę,żeby była równa prawej(żeby było to widać)/
Pomocy!
5 maj 14:20
otsu:
sin
2
a
L=sina (1 + tg
2
a) = sina ( 1 +
) i po sprowadzeniu do współnego
cos
2
a
sina
mianownika i drobnym przekształceniu otrzymujesz :
cos
2
a
sina
1
P=
*
= L
cosa
cosa
5 maj 14:31