matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;;;
paulinka93:
π
jak mam obliczyć sin2α dla α=
? ? nie wiem do czego podstawić to sin2α żeby coś mi
12
wyszło...
5 maj 13:44
Tragos:
π
α =
12
π
π
2α = 2 *
=
12
6
π
1
sin2α = sin
= sin30
0
=
6
2
5 maj 13:45
paulinka93:
dziękuje
5 maj 13:49